Yleistä satelliittilautasen asennuksista:

ENNEN TILAAMISTA:
-Varmistu, ettei lounaan suunnassa (kompassi 195-215) ole asennuksen estävää estettä. Puut, pensaat, rakennukset yms. esteet, jotka estävät valon läpi tulemisen, estävät myös satelliittilautasen asennuksen ellei estettä poisteta tai kierretä. Nettisatelliittilautasen kanssa tämä on myös tärkeää.
Yleisimpien vastaanotettujen satelliittien suunnat ovat:
0,8 W Thor/Canal Digital
4,8 E Sirius/Viasat
7,0 E Turksat ERITTÄIN TARKKA!!!
9,0 E Eutelsat 9 Ku/Ka Internet-yhteyssatelliitti
13,0 E Hotbird
19,2 E Astra

Huom! Pihtisoft ei lähde asennuksille jos pakkasta on yli 25 astetta. Jos aamulla on asennuksille lähdetty, päivän asennukset tehdään. Samaten yli 25 asteen helteillä emme asenna. Syynä tähän on kovien pakkasten tai lämpötilojen aiheuttamat tekniset ongelmat.
Samaten, jos joudumme odottelemaan operaattoreiden tilityksiä, emme lähde asennuksille.
Satelliittilautasen asennukselle riittää kuitenkin metri kertaa metri reikä satelliitin suuntaan, joten hyvin moneen paikkaan satelliittilautanen voidaan ensivaikutelmasta huolimatta asentaa.
Satelliitin korotuskulma on sitä matalampi mitä pohjoisemmas mennään. Korotuskulman voit katsoa täältä: www.satpointer.com
Muista vaihtaa oikea satelliitti JA syöttää osoitteesi!

Umpimetsät ja erityisesti naapurin puskikot ja korkeat puut ovat ongelmallisia, ja näissä paikoissa useimmiten on hankalaa saada vastaanotto toimimaan halutulla tavalla kohtuullisella hinnalla. Rivitalot ovat useimmiten matalia ja riittävän etäällä, ja ne eivät tapaa kasvaa eteen. Jos satelliitin vastaanottosuunnassa on jotain joka kasvaa, se voi jossain vaiheessa kasvaa myös satelliittilautasen eteen. Tavanomaisesti kaikki luontoon kuuluva kasvaa.

Satelliittilautasella ei ole mitään tekemistä harava-antennijärjestelmän kanssa. Näiden lähettimet eivät ole missään tekemisissä satelliittilaitteiden kanssa. Canal + ja Canal Digital eivät ole synonyymejä. Canal+ on kanavapaketti, kun Canal Digital on satelliitin kautta lähettävä operaattori. Vaikka Canal+ tulisikin lähistöllä olevasta Digitan mastosta, satelliittijärjestelmää ei milloinkaan suunnata ko. Mastoihin.

Siinä, missä harava-antenni pelittää ok keskellä metsikköä, satelliittiantennin edessä ei saa olla edes lehdetöntä koivua. Viimeistään lehden tullessa puuhun menee kanavat "kätevästi" pimeäksi. Pihtisoft EI myönnä takuuta asennuksille, jotka vaatimalla vaaditaan tekemään huonoon paikkaan, eikä mielellään suorita ollenkaan tällaisia asennuksia.

ASENNUSTIETOA:

Operaattoreiden antama asennustuki kattaa pääsääntöisesti ne työt, joissa asennus onnistuu periaatteessa pakkauksen sisällä olevilla tarvikkeilla, ja asennus onnistuu ns. perustyökaluilla (mittari, tikkaat, porakone, ruuvimeisselit yms)

Tällöin Pihtisoftin asentajalle ei tarvitse maksaa tarvikkeista (johdon kiinnitystarvikkeet, muutama F-liitin) vaan ne sisältyvät asennukseen.
TARVIKKEET, JOTKA EIVÄT OLE LAATIKON SISÄLLÄ, ON ASIAKKAAN KUSTANNETTAVA. Pihtisoft ilmoittaa tästä tilanteen niin vaatiessa.

Perusasennus:
-Sisältää kaksi tuntia töitä ja ajon kohteeseen.
-Tarvittavan määrän läpivientejä
-Yhden satelliittivastaanottimen asennuksen
-Kaapelinvedot pintavetoina
-Yksipäisen satelliittilautasen asennuksen ja suuntauksen
-Canal Digital/Viasat laiteopastuksen, tarvittaessa kortin parituksen, laitteen säätö ja toiminnan testaus
-25 metriä kaapelia (operaattori toimittaa)

Lisähuoneen asennus tai tallentavan laitteen asennus
-Yhden tunnin työ
-Tarvittavat läpiviennit
-Tarvittaessa mikroaaltopään vaihto
-Kaapelinvedot pintavetoina
-Tarvittaessa suuntauksen hienosäädön
-25 metriä kaapelia
-Canal Digital/Viasat laiteopastuksen, tarvittaessa kortin parituksen, laitteen säätö ja toiminnan testausMultiroom-ensiasennus:
-Tunti per boksi + tunti lautaselle + ajot
̈́-Tarvittavat läpiviennit
-Yksipäisen satelliittilautasen asennus ja suuntaus
-Kaapelinvedot pintavetoina
-25 metriä kaapelia per boksi
-Canal Digital/Viasat laiteopastus ja tarvittaessa korttien paritukset, laitteiden säädöt ja toiminnan testaukset

Jos työhön sisältyy muuta kuin ylläolevat toimenpiteet, operaattorin asennustuki kattaa asennustyypissä mainitun tuntimäärän verran töitä. Tästä ylimenevät työt ja tarvikkeet laskutetaan voimassaolevan tuntihinnaston ja tarvikehinnaston mukaisesti.


Normaalin laitteen kytkentä, säätö ja testaus sisältävät seuraavat vaiheet:

-HDMI-asetukset asentoon 1080i tai 1080p, jos kytketty HDMI ja laitteessa moinen on
-SCART-asetusten säätö television mukaan, jos kytketty SCARTILLA (Kuvasuhde, CVBS/RGB), HDMI-lähdön poiskytkentä normaalin putkitv:n kanssa
-Asiakkaan halutessa digitaaliäänen kytkentä kotiteatteriin ja mahdollisen erillisen tallentavan laitteen tai antennidigiboksin kytkentä
-HD-laitteilla HD-kuvan vastaanottotesti
-muutaman muun kanavan vastaanottotesti, edellyttäen että kortti on ehtinyt aueta.
-Laitteen ohjelmistopäivitys tarvittaessa
-Lyhyt käyttöopastus

PIRAATTI YMS "VIRAABELI" KORTIT

Pihtisoft ei harrasta piratismia. Piratismin vuoksi rehelliset asiakkaat joutuvat maksamaan enemmän ohjelmistaan. Emme vastaa piratismia koskeviin kysymyksiin muuten kuin irtisanoutumalla koko touhusta.

Pihtisoft toimittaa ja välittää ainoastaan laillisia katselukortteja ja -välineitä operaattoreiden Suomen käyttöön hyväksymiin laitteisiin.


KATTOASENNUKSET:

E
mme tee vesikattoon reikää. Jos antennin paikaksi tulee keskelle kattoa reikä ja siihen tanko, Pihtisoft suosittelee kattofirman käyttämistä kyseisen tangon tekemiseen.
Talon päätyyn voidaan tehdä teline, jolloin vesikattoon ei reikiä tehdä. Pihtisoft ei tee milloinkaan vesikattoläpivientiä, emmekä toimita asennusta jos ko. läpivienti pitäisi meidän tehdä, eikä asiakas teetä kyseistä toimenpidettä jollakin muulla toimijalla.

SEINÄASENNUKSET:

Satelliittilautasen asennus lautasen mukana tulevalla telineellä on asiakkaalle perusasennukseen kuuluva.
Betoniseinäproppaus katsotaan lautasen kiinnitystyöhön kuuluvaksi toimenpiteeksi.
Pihtisoft ei ota vastuuta mahdollisista tiilen/rappauksen halkeamisista.


SISÄVERKKOASENNUKSET:

Sisäverkkokytkennöistä, joissa ei ole satelliittivalmius loppuun saakka tehtynä, menee aina lisämaksua johtuen siitä, että satelliittitekniikka vaatii erilaisen kytkennän kuin perinteinen tähteen kytketty antenniverkko. Kertakäynnillä toimivaksi -periaatteella ei voida odottaa että asiakas hankkii vaadittavat kytkennät.

Kunnollinen satelliittivalmius edellyttää seuraavaa:

-Antennirasioiden on oltava 3-pistokkeisia (tv, radio, sat). 2-pistokkeiset rasiat (tv+radio) EIVÄT sovellu tarkoitukseen.
Meillä on myös tallentaville laitteille soveltuvia 4-pistokkeisia rasioita (tv, radio, 2x sat).

JA

-Jaottimien on oltava 5-2400 mhz-mallisia, ellei jaotin ole ennen antennisignaalierotinta
-Antennisignaalille on erotin, jossa on satelliittisisääntulo
TAI
-Talossa on asennettuna aktiivinen satelliittikeskus jossa myös antennisignaalitulo

JA

-Satelliittilautaselle on tuotu vähintään yksi, mielellään neljä koaksiaalikaapelia

MIELELLÄÄN
-Harava-antennille on tuotu oma, erillinen kaapelinsa, erityisesti jos antennissa on mastovahvistin.

Antennivahvistimella varustettuun järjestelmään ei voi yhdistää satelliittisignaalia, ellei vahvistin ole erityisesti tarkoitettu kyseiseen käyttötarkoitukseen.


Ketjuverkoksi kytkettyyn antenniverkkoon emme suorita satelliittikytkentöjä ollenkaan kytkennän epävarmuuden vuoksi. Näissä tapauksissa kaapelointi vedetään alusta alkaen pintana lautaselta vastaanottimelle.


SATELLIITTIKAAPELIN JATKAMINEN

Pihtisoft ei suosittele satelliittikaapelin jatkamista. Jokainen liitos syö signaalia. Jos kaapelia on jatkettava, on liitos tehtävä huolellisesti jatkosnipoilla ja f-liittimillä. Normaaleja antennisignaalin jatkospaloja ei saa käyttää.

Ulkokäytössä jatkos on suojattava huolellisesti. Pihtisoft käyttää tähän tarkoitukseen erityistä liimakutistesukkaa tai vulkanoivaa teippiä.


INTERNET-SATELLIITTILAUTASET
Oikein asennetun Avonlinen satelliittilautasen latausnopeus on 22 Mbit/s ja upload-nopeus 6 Mbit-s.
Ping-viive on noin 600-800 ms, joka ei useimmissa tapauksissa haittaa mitään, mutta First-Person-shooterit jotka vaativat nopeaa pingiä, ovat tämän suhteen poissuljettuja.
Nettisatelliittilautasta ja -järjestelmää EI VOI KYTKEÄ talon olemassaoleviin antennisisäverkkoihin.
Talon sisään rakennettuun LÄHIVERKKOON lautaslaitteiston voi kytkeä. Satelliittimodeemin lisäksi tarvitset esim. wifi-routerin, jos kytket useampia kuin yhden laitteen.
Millaisen nettiliittymän valitsen?

Käyttötapa

Datamäärä

Datapaketin koko

Pari tablettia pienessä käytössä, sometusta, valvonta, ei filmien katsomista/latailua, pankkiasiat, sähköposti jne. Tietokoneiden päivitykset kytketty pois tai tehdään manuaalisesti.

Todella vähäinen

10 Gt

Yksi windows-kone, automaattipäivityksiä, joskus filmejä (ei joka päivä) Perus kotikäyttö ilman suuria latauksia, päivitykset ajastettu yölle

Pieni

25-40Gt

Pari-kolme Windows-konetta, smart-tv, pari kertaa viikossa filmi, youtuben himokatsontaa, päivitykset yöllä, jonkin verran työkäyttöä

Keskimääräinen

40-60 Gt

Kolme-viisi Windows-konetta, päivitykset ajetaan milloin sattuu, joka päivä filmejä, työkäyttöä, netflix hd-versiona käytössä, pari smart-tv-tä kovassa käytössä, p2p-latauksia, filmien latauksia

Suuri

40-80 Gt

Palvelin, ahkera p2p-lataaja

Erittäin suuri

InfiniteTietoja päivitetty viimeksi 27.10.2015